Tietopyyntö

Diaari THL/1944/3.10.00/2024

 

Linkki tietopyynnön kohteena olevaan videoon (Internet archive)

 

Sähköpostivastaukset:

23.4.2024 klo 15:59

THL Kirjaamo <kirjaamo@thl.fi>

THL/1944/3.10.00/2024 Täsmennyspyyntö tietopyyntöön. Tietopyyntö. Asiakirjat liittyen kaupalliseen yhteistyöhön Ville Mäkipellon tai Hillmedia Oy:n kanssa.

Hei,

teitte Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle tietopyynnön ja pyysitte asiakirjoja liittyen "kaupalliseen yhteistyöhön Ville Mäkipellon (Tmi 1939586-6) tahi yrityksensä (Hillmedia Oy 3329742-9) kanssa". Vaikuttaisi siltä, että pyyntöänne vastaavia asiakirjoja ei löydy esimerkiksi THL:n asianhallintajärjestelmästä tai sopimushallintajärjestelmästä millään ilmeisellä hakusanalla. Jotta voisimme vielä etsiä asiakirjoja, tiedustelemme mihin "kaupalliseen yhteistyöhön" viestissänne viittaatte. Selvennyksenä toteamme, että emme voi avata viestinne liitteenä olevia tiedostoja.

Tietopyyntönne on kirjattu THL:n asianhallintajärjestelmään asianumerolla THL/1944/3.10.00/2024.

Ystävällisin terveisin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

17.5.2024 klo 16:10

THL Kirjaamo <kirjaamo@thl.fi>

THL/1944/3.10.00/2024 Välivastaus tietopyyntöön. Asiakirjat liittyen kaupalliseen yhteistyöhön Ville Mäkipellon tai Hillmedia Oy:n kanssa.

Hei,


väliaikatietona liittyen 2.5.2024 lähettämäänne viestiin, jossa pyysitte laajasti materiaalia koskien kaikkea kaupallista yhteistyötä, jota THL on tehnyt rokotteiden markkinoimiseksi ihmisille Suomessa internetin välityksellä toteamme, että sovellamme tähän pyyntöön lain viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999, jäljempänä julkisuuslaki) 14 § 4 momentin mukaista pidempää (1 kuukauden) käsittelyaikaa. Tämä johtuu pyynnön laajuudesta ja siitä, että se kohdistuu pääasiassa materiaaliin, joka ei ole yksilöitävissä ja poimittavissa suoraan viranomaisen asianhallintajärjestelmistä. Samasta syystä pyynnön käsittely voi olla julkisuuslain 34 § 2 momentin mukaisesti maksullista - mikäli näin on, ilmoitamme siitä erillisellä viestillä ennen pyyntöön vastaamista ja tiedustelemme, haluatteko rajata pyyntöänne. Pyydetyn materiaalin täsmentämiseksi tiedustelemme jo tässä kohtaa, oliko tarkoituksenanne pyytää materiaalia nimenomaan internetissä tapahtuvaan vaikuttajien kanssa tehtävään kaupalliseen yhteistyöhön liittyen (ei esimerkiksi niinkään esimerkiksi eri medioissa ilman vaikuttajamarkkinointia toteutettaviin influenssarokotteista tiedottaviin kampanjoihin liittyen)?

Ystävällisin terveisin

31.5.2024 klo 15:57

THL Kirjaamo <kirjaamo@thl.fi>

THL/1944/3.10.00/2024 Vastaus tietopyyntöön. Asiakirjat liittyen kaupalliseen yhteistyöhön Ville Mäkipellon tai Hillmedia Oy:n kanssa.

Hei,

vastauksena tietopyyntöönne 2.5.2024 toimitamme liitteenä olevat asiakirjat. Molemmat asiakirjat koskevat jo aiemmin tiedustelemaanne kaupallista yhteistyötä Ville Mäkipellon kanssa. Asiaa tarkemmin selvitettäessä kävi ilmi, että tähän yhteistyöhön liittyen löytyy tarjous ja lasku (nämä liitteenä), mutta ei esimerkiksi asianhallinta- ja sopimushallintajärjestelmiin vietyä sopimusta (tämän takia näitä asiakirjoja ei löytynyt hauissamme aiemmin). Viestinnältä saamieni tietojen mukaan vuosina 2019-2024 ei ole tehty rokotteisiin liittyen muuta sellaista yhteistyötä vaikuttajien kanssa, jossa olisi liikkunut rahaa, eli joka olisi ollut luonteeltaan kaupallista (eikä vain pro bono).

Tulkitsimme, että tietopyyntönne koskee nimenomaan ”kaupallisia yhteistöitä” eli tilanteita, joissa THL on maksanut yhteistyökumppanille kaupallisesta näkyvyydestä (tyypillinen tapaus sosiaalisen median vaikuttaja) – eikä esimerkiksi tilanteita, joissa THL on maksanut markkinointitoimistolle kampanjamateriaaleista (ks. edellinen viesti, jossa tiedustelemme tätä). Mikäli olemme tulkinneet tietopyyntönne väärin, tehkää uusi tietopyyntö, jossa pyritte mahdollisuuksienne mukaan yksilöimään, mitä asiakirjoja pyydätte.



Ystävällisin terveisin



Tuuli Karppinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos